Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) започна защитата на титлата си с класиката 3:0 срещу кипърския първенец АПОЕЛ (Никозия) в среща от група „H” на Шампионската лига. Българинът Живко Миланов не игра за гостите заради контузия.

Голмайсторът на домакините Кристиано Роналдо, който изтърпява наказание в Примера дивисион, вкара първия гол още в 12-ата минута след прекрасно извеждащо подаване на Гарет Бейл. Това обаче бе единственият гол за първата част.

След почивката в 51-ата минута „белият балет” получи право да изпълни дузпа з аигра с ръка на Роберто Лаго и дежурният изпълнител Роналдо се разписа от бялата точка. Десет минути по-късно Серхио Рамос реализира гол със задна ножица и оформи крайния резултат. В 85-ата минута гол на Роналдо бе отменен заради засада и португалецът не успя да запише хеттрик.

По-интригуващият сблъсък от групата бе на „Уембли”, където Тотнъм срази Борусия (Дортмунд) с 3:1.

Още в 4-ата минута кореецът Хьон-Мин Сон получи топката от Хари Кейн, напредна и от малък ъгъл преодоля Роман Бюрки за 1:0. В 11-ата минута обаче Андрий Ярмоленко изравни с фамозен гол от далечна дистанция. Радостта на гостите обаче бе кратка, тъй като в 15-ата минута Хари Кейн бе изведен от Ян Вертонген и отново изведе „шпорите” напред в резултата.

През втората част в 60-ата минута Хари Кейн вкара втория си гол в мача след подаване на Кристиан Ериксен и оформи крайния резултат. Малко преди това попадение на Обамеянг за гостите бе отменено заради засада, каквато на повторенията не се видя. В добавеното време Вертонген си изкара втори жълт картон и домакините завършиха мача в намален състав.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА - ТУК!