Реал (Мадрид) разгроми Ливърпул с 3:0 насред "Анфийлд" в мач от група В на Шампионската лига. В същата група са още нашият Лудогорец и Базел.

Срещата започна с натиск на домакините, но те така и не успяха да създадат опасни положения пред Икер Касияс. В 23-ата минута мегазвездата Кристиано Роналдо разсече отбраната на Ливърпул с отличен спринт, догони пас на Хамес Родригес зад гърба на Ловрен и Шкъртел и с прецизен удар матира Симон Миньоле за 0:1. Голмайсторът на Белия балет досега нямаше отбелязан гол на „Анфийлд“. За шестте години, в които португалецът се подвизава в Манчестър Юнайтед, беше играл пет пъти на „Анфийлд“ и всичките случаи бяха завършвали с голова суша за него.

В 29-ата минута Карим Бензема засече центриране на Тони Кроос в наказателното поле и с глава прерарира Миньоле за 0:2. В 41-ата минута преднината на гостите стана отчайваща. Отново Бензема се възползва от хубаво центриране от корнер и отблизо вкара за 0:3. След почивката доминацията на гостите продължи. Кристиано Роналдо се озова сам срещу Миньоле, но не успя в опита си да отиграе технично и белгиецът отрази удара му. После Хамес пропусна от удобна позиция. Белия балет намали темпото, за да могат футболистите да пестят сили за предстоящото Ел Класико през уикенда.

Реал и Ливърпул се срещнаха за последно през 2009 година в Шампионската лига, като тогава англичаните постигнаха две победи - с 4:0 у дома и 1:0 при гостуването си. Мърсисайдци имат само 2 победи в последните си 6 мача от всички турнири.

При Реал ситуацията е друга и тимът е постигнал 6 победи в последните си 6 мача, като за този брой срещи е реализирал общо внушителните 22 попадения.

liv_real.jpg

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа