ПСЖ спечели убедително с 4:1 при визитата си на сръбския шампион Цървена звезда в последния и за двата тима мач от група „C“ на Шампионската и продължава на 1/8-финалите. Парижани завършиха първи в групата, след като в другата среща Ливърпул надви Наполи с 1:0 на "Анфийлд" и също се класира за следващата фаза.

Единсон Кавани (9) още в самото начало даде аванс на гостите, а асистиралият му Килиан Мбапе подаде след това и на Неймар (40) за 0:2. Парижани доминираха напълно и не оставяха много шансове на „звездашите“.

Все пак след почивката Марко Гобелийч (56) върна едно попадение и намали изоставането на домакините. Френският първенец обаче не допусна повече изненади и чрез Маркиньос (74) след пас на Анхел Ди Мария възстанови комфортната си преднина. В добавеното време и Килиан Мбапе (90+2) се разписа след подаване на Неймар, оформяйки крайния резултат.

След успеха си ПСЖ финишира първи в групата с 11 точки, следван от Ливърпул с 9. Наполи остана трети със своите 9 точки и по-лоша голова разлика, а това означава, че ще продължи участие на 1/16-финалите в Лига Европа. Цървена звезда приключи на последна позиция с 4 точки и отпада от евротурнирите.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ