ПСЖ се подигра у дома със Селтик и го разби със 7:1 в среща от петия кръг на група "B" в Шампионската лига. Френският гранд отбеляза до този момент 24 попадения в груповата фаза, което е с три гола повече от рекорда на Борусия (Дортмунд) от миналия сезон. Юношата на парижани Муса Дембеле (1) ги изненада неприятно още с първата атака на шотландския шампион след пас на Нткам. Това обаче като че ли допълнително раздразни домакините от френската столица и до края на мача те не се смилиха над своя съперник. Голямата звезда Неймар (9, 22) направи обрата пълен след подавания на Рабио и Верати, а след това сам асистира на Единсон Кавани (28) за 3:1. До почивката имаше време и третият нападател на парижани Килиан Мбапе (35) да се разпише след пас на Маркиньос. През втората част Марко Верати (75) направи резултата 4:1, а малко след него Единсон Кавани (79) след пас на Курзава вкара втория си гол в мача. Секунди по-късно пък бразилецът Даниел Алвеш (80) оформи крайното 7:1 след пас на Ло Селсо.

В другия мач Байерн спечели с 2:1 при визитата си на Андерлехт и съхрани илюзорните си надежди за първата позиция в групата, ако в последния кръг разбие у дома ПСЖ с повече от три гола разлика. През първата част съперниците не си вкараха гол в Брюксел, а малко след почивката голмайсторът на баварците Роберт Левандовски (51) ги изведе напред в резултата след асистенция на Толисо. Радостта на гостите не бе дълга, след като Стефан Ани (63) изравни, възползвайки се от подаване на Теодорчик. Все пак гостите си върнаха аванса чрез Корентен Толисо (77) и асистенция на Йошуа Кимих, а до края на мача не допуснаха повече изненади.

След тези срещи ПСЖ остава лидер с пълен актив от 15 точки, а Байерн е втори с 12 точки. В последния кръг баварците посрещат парижани и само при победа с повече от три гола разлика ще могат да ги изместят от първата позиция за крайното класиране на групата. Селтик е трети с 3 точки и последния кръг приема Андерлехт, който няма нито една спечелена точка. 

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА