Холандският ПСВ Айндховен взе аванс в битката си от плейофите на Шампионската лига срещу БАТЕ Борисов в Беларус. "Филипсите" надделяха с 3:2 и чакат спокойно реванша на своя стадион.

БАТЕ Борисов поведе в резултата още в 9-ата минута, когато Филипович намери в наказателното поле Хасе Туоминен, който лесно вкара за 1:0. В 35-ата минута обаче холандците изравниха. Гастон Перейро реализира дузпа.

В 62-ата минута ПСВ стигна до пълен обрат. Де Йонг намери Лозано в наказателното поле, a той с хубав удар прониза вратаря на БАТЕ.

Тимът от Беларус успя да изравни в 88-ата минута чрез Александър Хлеб, но още в следващата атака Донейл Мален бе намерен от Тасенде и оформи крайното 3:2 за ПСВ.

В друг мач от тази вечер Бенфика не успя да победи като домакин ПАОК и срещата завърши при резултат 1:1. "Орлите" ще имат тежък реванш в Гърция.

Португалците бяха по-добрият тим на терена и успяха да излезе напред в резултата в края на първото полувреме. Маурицио извърши нарушение в наказателното си поле, а Пици бе точен от бялата точка.

В 76-ата минута при удар към вратата на Бенфика топката срещна гредата и се върна точно на крака на Амр Уарда, който без проблем я прати в мрежата за 1:1.

Резултатите от днешните мачове в Шампионската лига:
БАТЕ Борисов - ПСВ Айндховен 2:3
1:0 Хасе Туоминен (9), 1:1 Гастон Перейро (35-дузпа), 1:2 Хирвинг Лозано (62), 2:2 Александър Хлеб (88), 2:3 Донейл Мален (89)

Бенфика - ПАОК 1:1
1:0 Пици (45-дузпа), 1:1 Амр Уарда (76)

Цървена звезда - Залцбург 0:0