Реал (Мадрид) победи с 2:1 Лудогорец на "Васил Левски", а след мача от Група "B" на Шампионската лига останаха много въпроси около съдийството на шотландеца Крейг Томсън. Футболистите и ръководителите на българския шампион не пожелаха да коментират рефера заради евентуално наказание от УЕФА, но у зрителите остана впечатлението, че Лудогорец на няколко пъти беше ощетен от съдията.

Българският шампион започна отлично срещата и поведе в 6-ата минута с гол на Марселиньо. След това обаче Йордан Минев фаулира Хавиер Ернандес за дузпата, която Владислав Стоянов спаси след удара на Кристиано Роналдо от бялата точка в 11-ата минута.

Няма как да не отбележим, че след това редовен гол на португалеца не беше зачетен заради маркирана несъществуваща засада. Последва втори 11-метров наказателен удар за "белия балет" след театрално падане на Роналдо за лек допир с Козмин Моци, който беше вдигнал ръце и изобщо не посегна да фаулира звездата. Този път Кристиано не сгреши за 1:1, като Владо Стоянов беше много близо да спаси и този му изстрел.

ronaldo_moci.jpg

Съдията от Шотландия продължи да изнервя публиката с постоянните подпирания на гостите. Почти всяка спорна ситуация беше отсъждана в полза на "белия балет". В 77-ата минута Карим Бензема даде преднина на Реал (Мадрид), а в 84-ата дойде ново спорно положение, което отново бе отсъдено срещу Лудогорец. Влезлият като резерва Върджил Мисиджан падна в наказателното поле след задържане, но Крейг Томсън си затвори очите и не даде дузпа.

БЛИЦ предлага кадри от спорните ситуации и разширен репортаж на мача:




Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа