Порто разби гостуващия Монако с 5:2 в истинско голово шоу от последния шести кръг на група "G" и се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. „Драконите” се нуждаеха от задължителен успех, за да им е гарантирано участието на 1/8-финалите. Те започнаха вихрено и поведоха с гол на Винсен Абубакар (9, 33), които дори удвои аванса им. От 38-ата минута и двата тима играха в намалени състави, след като Фелипе от домакините и Гезал от гостите получиха директни червени картони. Извеждащите подавания за първите два гола бяха на Данило Перейра и Ясин Брахими (45), който направи разликата класическа след асистенция на Абубакар. След почивката Камил Глик (61-дузпа) намали, след като Маркано игра с ръка в наказателното поле, но Алекс Телес (65) възстанови преднината от три гола за домакините. Радамел Фалкао (78) вкара втори гол за „монегаските” след подаване на Балде Кейта, но в самия край резервата Тикиньо (88) оформи крайното 5:2 след пас на Рикардо Перейра.

В другата среща РБ Лайпциг отстъпи у дома на лидера Бешикташ с 1:2 и завършва на трето място в групата, което му дава право на участие в 1/16-финалите на Лига Европа. Алваро Негредо (10-дузпа) шокира домакините, които трябваше да търсят задължителна победа и да се надяват на издънка на Порто, за да продължат към 1/18-финалите. Нарушението за дузпата бе на Вили Орбан срещу Джърмейн Ленс. В 82-ата минута „червените бикове” останаха в намален състав, след като Илзанкер получи втори жълт и съответно червен картон. Въпреки това германският тим изравни чрез Наби Кейта (87), но радостта му бе кратка. Талиска (90) в самия край донесе победата за „орлите” от Истанбул.

След тези резултати Бешикташ завърши първи с 14 точки. Порто остана втори с 10 точки и също е 1/8-финалист. РБ Лайпциг приключи трети със 7 точки и ще продължи в 1/16-финалите на Лига Европа, а Монако остана последен с 2 точки и приключи с евротурнирите за настоящата кампания.

Жребият за 1/8-финалите е в централата на УЕФА в Нион на 11 декември (понеделник) от 13:00 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА