Телекомуникационата компания „А1“ и медийният гигант „bTV Media Group“ потвърдиха новината на БЛИЦ СПОРТ от 23 юни, че ще предават мачовете от Шампионската лига през следващите три сезона.

“Най-големият турнир в клубния футбол вече е на малкия екран в спортните канали на A1. Любителите на най-великата игра със сигурност ще се радват да чуят, че ще гледат любимите си отбори по MAX Sport. Тук ще се излъчват мачовете от турнира, които се играят във вторник, започвайки от този сезон. ”, обявиха от телекомуникационната компания на официалния си сайт. 

"А1" ще предава и финалната среща на турнира през 2019, която ще се играе на 1 юни на стадиона на Атлетико (Мадвид) - "Уанда Метрополитано".

„bTV Media Group придоби правата за излъчване на срещите в сряда от УЕФА Шампионска лига до 2021 г. Двубои от най-популярния и комерсиален футболен турнир в света, включително финалните мачове между двата най-добри отбора през пролетта на 2019, 2020 и 2021 г., ще бъдат излъчвани в каналите bTV Action, Ring и Voyo.bg. Спортната редакция на медийната група подготвя и допълнително коментарно и ексклузивно съдържание специално за онлайн среда“, информират от медийната компания в специално прессъобщение до медиите.

Новият сезон на Шампионската лига ще предложи два пъти повече футболни емоции на живо, защото двубоите вече ще се излъчват с два начални часа – 19:55 и 22:00 часа, вместо досегашната схема, в която срещите започваха по едно и също време – 21:45 часа.