Ръководството на Монако иска да отложи четвъртфиналния мач от Шампионската лига срещу Борусия (Дортмунд) за събота. Както е известно, двубоят между „жълто-черните“ и „монегаските“ трябваше да се проведе на 11 април, но беше отложен за днес от 19:45 часа българско време заради бомбени взривове до автобуса на германския тим.

Директорът по комуникациите на „червено-белите“ Бруно Скопета вече е подал молба до УЕФА за преместване на срещата за 15 април. Очаква се в следващите часове желанието на Монако да бъде разгледано от представителите на европейската футболна централа.

„Според мен най-доброто решение е срещата да не се провежда на следващия ден след инцидент от такъв мащаб. По-добре да се отложи мача от от първенството през уикенда и тогава да се играе двубоя от Шампионската лига“, коментира принцът на Монако Албер II пред „Екип“.

Както е известно, вчера в Дортмунд избухнаха бомби до автобуса на Борусия, който пътуваше към „Сигнал Идуна Парк“ за мача с Монако. При инцидента пострада испанският играч на „жълто-черните“ Марк Бартра, както и един полицай от ескорта на автобуса.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С БОРУСИЯ ДОРТМУНД

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА