Реферът Майкъл Оливър и съпругата му Луси станаха обект на обиди и дори получиха заплахи за живота си, включително чрез текстови съобщения, твърдят британските медии.

Съдията придоби популярност с решението си да отсъди изключително спорна дузпа за Реал (Мадрид) в добавеното време на четвъртфиналния реванш на Шампионската лига срещу Ювентус, а с нейното реализиране Кристиано Роналдо прати „белия балет“ в следващата фаза.

Оливър показа червен картон на капитана на „старата госпожа“ Джанлуиджи Буфон, който реагира изключително остро при отсъждането на дузпата. Освен това вратарят на „бианконерите“ беше критичен към британския арбитър след края на мача и заяви, че Майкъл Оливър има кофа за боклук вместо сърце.

Въпреки че съдията няма собствен профил в социалните мрежи, този на съпругата му в „Туитър“ беше задръстен със заплахи и обиди. Още по-лошо е станало, когато някой е публикувал нейния телефонен номер. Така се е стигнало до заплашителни съобщения за живота на рефера. В тази връзка британската полиция е започнала разследване.

За да бъдат спрени феновете на Ювентус от продължаване на заплахите към семейството на Майкъл Оливър, беше направено обръщение към Ювентус и Буфон да се извинят за коментарите си след мача. Вратарят и капитан на италианския клуб обаче отказва да стори това.

„Човек, който преживява спорта като мен, не може да бъде хладнокръвен в такъв момент. Може да съм изразил чувстваха си по експресивен начин, но действията ми бяха логични. Бих повторил отново думите си. Може би ще е малко по-цивилизовано, но смисълът ще е същият.“

„Сигурен съм, че Майкъл Оливър ще има успешна кариера, но той е твърде млад, за да свири подобен мач. Оказа се в ситуацията, която е твърде сложна, много объркана и прекалено голяма за него. Не му се сърдя, но в момента на отсъждане на дузпата се почувствах ограбен. Не заради резултата, а заради самата магична вечер, която никой няма да може да повтори“, заяви Буфон.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА