Наполи срази у дома Ница с 2:0 в първа среща между двата тима за влизане в групите на Шампионската лига. Гостите завършиха среща с 9 футболисти на терена, след като Венсан Козиело и Аласан Плеа бяха изгонени в 79-ата минута.

Италианският тим имаше тотално превъзходство през целия мач, но успя да реализира само две попадения, които също са сериозен аванс преди реванша във Франция.

Мощният домакински натиск можеше да доведе до гол още в първата минута, но Кайехон пропусна с глава от няколко метра. В 13-ата минута обаче белгиецът Дрис Мертенс беше изведен на скорост и преодоля вратаря Йоан Кардинал за 1:0.

Наполи продължи да доминира, но направи редица пропуски чрез Кайехон и Мертенс, който опита атрактивна задна ножица. „Орлетата” не се стреснаха и в края на полувремето имаха шанс за изравняване, но Венсан Козиело и Алан Сен-Максимин пропиляха две възможности за гол.

След почивката в 53-ата минута Инсиние направи непростим пропуск на празна врата, а в 66-ата минута гредата спаси Ница. Три минути след това обаче Кристоф Жале повали Мертенс около границата на наказателното поле и последва дузпа, реализирана от Жоржиньо за 2:0.

Десетина минути преди края Венсан Козиело влезе грубо в краката на Желински и получи директен червен картон, а Аласан Плеа също бе изгонен заради гневната си реакция.

До края на мача Наполи обсади наказателното поле на съперника, но пропусна да запише по-убедителна победа.

Реваншът в Ница е следващата седмица на 22 август от 21:45 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ВСИЧКО ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!