Барселона победи Лион с 5:1 у дома в среща реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига и след 0:0 в първата среща продължава напред.

Двубоят на "Камп Ноу" започна с натиск на домакините и Лионел Меси можеше да открие резултата оше в 4-ата минута. Аржентинецът все пак се разписа в 18-ата след дузпа, отсъдена за фаул срещу Суарес.

Вратарят на Лион Антони Лопес получи удар в главата от Филипе Коутиньо в 21-ата минута при борба за топката и макар да не пожела да напусне играта веднага, беше заменен в 34-ата. Малко преди това (31') именно Коутиньо се разписа за 2:0 на празна врата след пас на Суарес.

Уругваецът можеше да празнува трети гол в 38-ата минута, но ударът му мина на сантиметри встрани от дясната греда на вратата на резервния вратар Матийо Горжлен. Той трябваше да се намесва и в 41-ата минута, когато отрази техничен удар на Меси по земя.

Аржентинецът пропусна и в началото на второто полувреме след извеждащ пас на Артур, прекара топката покрай вратаря на Лион, но защитник изчисти малко пред голлинията. Отново Меси беше в центъра на събитията в 55-ата минута, когато поиска дузпа за фаул на Денайер, но реферът замълча.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Лион поизнесе играта в половината на Барселона и това довде до резултат в 59-ата минута, когато Лука Тусар вкара за 2:1, а попадението му беше признато едва две минути по-късно заради консултация с ВАР заради съмнения за засада и фаул в атака. Французите използваха объркването в тима на Барса и Фекир се озова на добра позиция в 63-ата минута, но стреля над вратата.

Каталунците можеха да решат всичко с трети гол в 67-ата минута, но Коутиньо не успя да уцели вратата от малък ъгъл след триходова комбинация с Меси и Суарес. Третият гол все пак падна в 78-ата минута, а негов автор стана Лионел Меси, справил се с трима защитници и вратаря на гостите с каскада от финтове за 3:1.

Две минути по-късно (81') отново той подаде на Жерар Пике за 4:1 при бърза контра атака, а пет по-късно повтори упражнението, но с пас към Усман Дембеле за крайното 5:1.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ