Манчестър Юнайтед и Базел постигнаха победи като гости в група „А” на Шампионската лига и направиха още една крачка към 1/8-финалите на турнира.

„Червените дяволи” спечелиха минимално с 1:0 при визитата си на Бенфика. Домакините завършиха мача в намален състав, след като в добавеното време Луизао си изкара втори жълт и съответно червен картон. Срещата като цяло не предложи кой знае колко голови положения, но гостите бяха по-активни и заслужено си тръгнаха с трите точки от Лисабон. Победният гол за тях реализира Маркъс Рашфорд (64) при изпълнение на пряк свободен удар не без помощта и на 18-годишният страж Миле Свилар, който хвана топката зад голлинията. Свилар игра като титуляр за домакините и стана най-младият вратар в историята на турнира.

В същото време Базел победи с 2:0 при визитата си на ЦСКА в Москва. Българският национал Георги Миланов започна като титуляр за домакините и бе заменен в 70-ата минута от Кучаев. Таулант Джака (29) и Димитри Оберлин (90) се разписаха за гостите и им донесоха победата. Антирекордът на вратаря на домакините Акинфеев продължи, като това бе 42-ри мач поред в ШЛ, в който той допуска гол. В самото начало на втората част Албиан Аджети вкара топката във вратата на Акинфеев, но попадението бе отменено заради засада.

След тези резултати Манчестър Юнайтед е на върха в групата с 9 точки, а Базел е втори с 6 точки. ЦСКА е трети с 3 точки, а Бенфика няма нито една спечелена точка.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА