Манчестър Сити започна участието си в група „F” на Шампионската лига с повече от убедителна победа като гост на холандския шампион Фейенорд с 4:0 в Ротердам. Това е най-голямата загуба на холандския гранд в евротурнирите досега.

Още във втората минута бранителят Джон Стоунс се разписа с глава след центриране на Давид Силва. В 10-ата минута аржентинският голмайстор Серхио Агуеро удвои аванса на „гражданите” след центриране на Кайл Уокър и диагонален удар, в в 25-ата минута бразилецът Габриел Жесус с добавка направи преднината на гостите класическа.

През втората част футболистите на Хосеп Гуардиола намалиха оборотите, но все пак стигнаха до още едно попадение в 63-ата минута, когато Джон Стоунс отново бе точен. Този път бранителят вкара гола си след центриране на Кевин де Бройне.

В другия мач от групата Шахтьор (Донецк) надви гостуващия Наполи с 2:1. Тайсон даде аванс на „миньорите” още в 15-ата минута и това се оказа единственият гол за първата част. Няколко минути след това Тайсон пропусна сам срещу Пепе Рейна. В последната минута на първата част Пятов отрази силен удар на Инсиние, който пропусна да изравни.

След почивката в 58-ата минута Факундо Ферейра с глава удвои преднината на украинския гранд след пас на Степаненко, а в 71-ата минута италианският тим получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Степаненко срещу Дрийс Мертенс. Полският национал Аркадиуш Милик пък бе точен от бялата точка за 2:1. До края срещата гостите така и не стигнаха до изравнително попадение.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА - ТУК!