Лидерът в английската Висша лига Манчестър Сити спечели с 4:2 при визитата си на водача в италианската Серия "А" Наполи в среща от четвъртия кръг на група "F" и с тази победа се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Домакините поведоха с гол на Лоренцо Инсиние (21) след двойно подаване с Дрис Мертенс. „Гражданите” изравниха чрез Николас Отаменди (34) с глава след центриран ена Гюдоган. В 39-ата минута след удар с глава на Джон Стоунс топката се удари в напречната греда. Същият този Джон Стоунс (48) обаче направи пълния обрат веднага след почивката при центриране от корнер, а в 56-ата минута и домакините нацелиха напречната греда след удар на Инсиние от границата на наказателното поле. Жоржиньо (62-дузпа) все пак възстанови равенството, след като преди това Раул Албиол фаулира Лирой Сане в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Радостта на италианския тим бе кратка, тъй като Серхио Агуеро (69), който прати топката покрай Пепе Рейна за 2:3. В добавеното време пък Рахим Стърлинг (90+2) оформи крайния резултат и подпечата класирането на английския гранд за следващата фаза.

Украинският шампион Шахтьор (Донецк) срази у дома холандския първенец Фейенорд с 3:1 и също е много близо до следващата фаза. Така играчите на Пауло Фонсека се нуждаят от още само една точка в оставащите си два мача, за да са гарантират също класирането за 1/8-финалите. Гостите от Ротердам изненадващо поведоха с гол на Николай Йоргенсен (12) с глава след центриране на Бергхуйс. В рамките на следващите пет минути обаче „миньорите” обърнаха нещата след попадения на Факундо Ферейра (15) след добавка и  и Марлос (17) с хубав фалцов удар. Домакините взеха инициативата и след почивката затвърдиха успеха си с още един гол на Марлос (68) след пас на Ферейра и прехвърлящ удар.

След тези резултати Манчестър Сити е лидер с 12 точки, следван от Шахтьор с 9, Наполи с 3 и Фейенорд без нито една спечелена точка.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА