Манчестър Сити победи гостуващия Наполи с 2:1 в среща от група „F” на Шампионската лига.

Тимът от Неапол е непобеден в Серия „А” след осем кръга, но бързо бе пречупен на „Етихад” след попадения на Рахим Стърлинг (9) и Габриел Жезус (13) след асистенция на Кевин де Бройне. В 25-ата минута Де Бройне получи пас пред наказателното поле и отправи удар от движение, който се отби от напречната греда. Три минути след това Габриел Жезус се ориентира най-добре и шутира към вратата, Калиду Кулибали изби топката на голлинията. Лидерът в Калчото имаше шанс да върне едно попадение още преди почивката, но в 38-ата минута белгийският национал Дрис Мертенс пропусна дузпа, отсъдена за фаул на Кайл Уокър срещу Раул Албиол.

През втората част гостите продължиха да търсят гола и стигнаха до него след нова дузпа, която в 73-ата минута Амаду Диавара реализира за 2:1. Нарушението за наказателния удар бе на Фернандиньо срещу Фаузи Гулам. Веднага след това Манчестър Сити се хвърли в атака и Габриел Жезус реализира във вратата на Рейна, но попадението бе отменено заради засада. В 84-ата минута Сане бе изведен сам срещу Рейна, но не успя да преодолее вратаря. До края на мача нито един от двата тима не успя да вкара нов гол и футболистите на Хосеп Гуардиола се поздравиха с трите точки.

В другата среща от тази група Фейенорд поведе, но допусна обрат и загуби у дома от Шахтьор (Донецк) с 1:2. Стивън Бергхуис (7) даде аванс на холандския шампион, който обаче не успя да го запази много дълго. Бернард (24, 54) не само изравни, но и с втория си гол след почивката донесе трите точки за „миньорите”. Асистенциите за голове на украинския гранд дадоха Фред и Бутко.

След тези срещи Манчестър Сити е убедителен лидер в групата с 9 точки. Шахтьор (Донецк) е втори с 6 точки, а Наполи и Фейенорд са с по 3 точки.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА