Лудогорец загуби с 0:4 гостуването на Реал (Мадрид) в последния си мач от Група "B" на Шампионската лига. По този начин българският първенец приключи успешния си европоход. Лудогорец завърши на четвъртото място в компанията на "белия балет", Ливърпул и Базел, като успя да спечели 4 точки.

Поражението на "Сантяго Бернабеу" дойде след голове на Кристиано Роналдо от дузпа в 20-ата минута, Гарет Бейл в 38-ата, Алваро Арбелоа в 80-ата и на Медран в 88-ата.

Още в 20-ата минута разградчани останаха с 10 човека заради червен картон на Марселиньо, което оказа голямо влияние и избраниците на Георги Дерменджиев трудно се противопоставяха на класния противник, който е безпощаден на собствен терен. Освен това Реал (Мадрид) е във впечатляваща серия от вече 19 поредни победи във всички турнири, задминавайки рекорда на Барселона.

С попадението си във вратата на Владислав Стоянов Роналдо пък прати легендата Раул след себе си в класацията при реализаторите в Шампионската лига. Португалецът вече има 72 гола на сметката си, Раул е със 71, а лидер със 74 е Лионел Меси.

За домакинството на Лудогорец наставникът на "белия балет" Карло Анчелоти очаквано направи няколко промени, но все пак заложи от първата минута на звездите Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Тони Кроос. На върха на атаката вместо Карим Бензема беше предпочетен Хавиер Ернандес. Чичарито обаче изигра много слаб мач срещу българите. Очаквано на вратата застана резервата на Икер Касияс - Кейлор Навас, който обаче имаше значително по-малко работа в сравнение с колегата си Владислав Стоянов. Българският страж обаче не носи вина за нито един от четирите гола. Първият падна от дузпа в 20-ата минута. До 11-метровия наказателен удар се стигна след като Марселиньо спря с ръка топката на голлинията, за което получи директен червен картон и утежни задачата на съотборниците си, оставяйки ги в намален състав. Роналдо не остави шанс на Стоянов - 1:0, реализирайки право в центъра на вратата му.

_____________________________.jpg

За тежкото гостуване на "Сантяго Бернабеу" Георги Дерменджиев заложи на върха на атаката на испанеца Даниел Абало. Юношата на Селта обаче беше напълно неутрализиран от бранителите в бяло, а и помагащите му по крилата Михаил Александров и Върджил Мисиджан не бяха много убедителни срещу класния противник, който е настоящ носител на трофея в Шампионската лига.

Още в 23-ата Реал можеше да води с 2:0, но отличната намеса на Владо Стоянов и гредата попречиха на домакините да удвоят. Силен удар на Тони Кроос бе избит от вратаря, топката срещна гредата, Роналдо опита добавка, след което Стоянов се намеси решително и отрази. В 38-ата обаче "белите" ликуваха за втори път. Кроос центрира от корнер, Гарет Бейл надскочи Михаил Александров пред голлинията и отбеляза с глава, като топката първо срещна напречната греда, след което тупна зад голлинията.

Минута след това Фабио Ешпиньо отправи коварен изстрел към вратата на Кейлор Навас, който изби с една ръка. Секунди по-късно Абало не се възползва по най-добрия начин от неочакван подарък и пропусна един от малкото шансове за българския тим.

След почивката испанският колос продължи да доминира. В 52-ата минута Бейл се озова сам срещу Владо Стоянов, но не успя да го преодолее. Малко след това Светослав Дяков беше близо до отбелязване на страхотен гол. Капитанът на Лудогорец реши да стреля с 20-ина метра с десния крак и Кейлор Навас спаси с мъка топката, която летеше под гредата. Последваха смени и в двата отбора и играта се понакъса. В 68-ата Владо Стоянов отново беше засташен, но спаси удар на Хавиер Ернандес отблизо. В 73-ата пък Алваро Арбелоа удари греда, а в 80-ата "белия балет" поведе с класическото 3:0. След центриране от корнер топката беше свалена за Арбелоа, който стреля от близо, Стоянов се намеси, опитвайки да спаси топката, но тя вече беше преминала зад голлинията. 

Крайното 4:0 оформи резервата Медран. В 88-ата минута младокът стреля с левия крак и след рикошет в крака на Абел Анисе топката се озова в мрежата на Лудогорец, попадайки под гредата.

Мачът по минути - ТУК!

РЕАЛ (МАДРИД) - ЛУДОГОРЕЦ 4:0
1:0 Кристиано Роналдо (20-дузпа), 2:0 Гарет Бейл (38), 3:0 Алваро Арбелоа (80), 4:0 Медран (88)

реал_1.jpg
РЕАЛ (Мадрид):
13.Кейлор Навас, 17.Алваро Арбелоа topka.jpg, 18.Начо Фернандес, 2.Рафаел Варан, 5.Фабио Коентрао (60 smqna.jpg 12.Марсело jalt.jpg), 24.Асиер Ияраменди, 8.Тони Кроос (60 smqna.jpg 20.Хесе Родригес), 23.Иско, 11.Гарет Бейл topka.jpg (83 smqna.jpg  26.Mедран topka.jpg), 14.Хавиер Ернандес, 7.Кристиано Роналдо topka.jpg
Резерви: 1.Икер Касияс, 3.Пепе, 12.Марсело, 15.Дани Карвахал, 26.Медран, 9.Карим Бензема, 20.Хесе Родригес
Треньор: Карло Анчелоти

22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 55.Георги Терзиев, 27.Козмин Моци, 25.Йордан Минев, 8.Фабио Ешпиньо (63 smqna.jpg 12.Абел Анисе), 18.Светослав Дяков, 7.Михаил Александров (61 smqna.jpg 88.Вандерсон), 93.Върджил Мисиджан (71 smqna.jpg 11.Жуниор Кишада), 84.Марселиньо 4erven.jpg, 17.Даниел Абало
Резерви: 26.Милан Борян, 15.Александър Александров, 12.Абел Анисе, 23.Христо Златински, 88.Вандерсон, 11.Жуниор Кишада, 99.Юнес Хамза
Треньор: Георги Дерменджиев


Мадрид, стадион "Сантяго Бернабеу" - 58 393 зрители
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)
Жълт картон: Марсело (Реал)
Червен картон: Марселиньо (19-Лудогорец)

СТАТИСТИКА:
Владение на топката 57% (Реал) : 43% (Лудогорец)
Опасни атаки 77:8
Общо удари 33:9
Точни 12:4
Неточни 7:3
Блокирани 14:2
Греди 2:0
Корнери 17:3
Червени картони: 0:1
Жълти картони: 1:0
Спасявания: 6:22
Пасове 566:339
Точни 488:318
Засади 2:3
Нарушения 8:8


real_lud_sastavite.jpg

real_lud_sast.jpg

real_lud_sast1.jpg




Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа