Пострадалият футболист след трите експлозии срещу автобуса на Борусия (Дортмунд) във вторник вечерта Марк Бартра е тежко ранен. Това заявиха от полицията в Дортмунд. Първоначално бе съобщено, че защитникът има леки наранявания. Впоследствие обаче от полицията съобщиха, че нивото на раните е променено от "леки" на "тежки".

Точната диагноза е, че испанецът е има счупена кост в ръката, а множество стъкла са попаднали в ръката му вследствие на взрива. След случилото се защитникът веднага бе закаран в болница, където по-късно е опериран.

"Всички сме в шок и мислите ни са с Марк", каза капитанът Марсел Шмелцер. "Надяваме се той да се възстанови бързо." В лагера на "жълто-черните" все още не могат да мислят за двубоя тази вечер, но са решени "да играем мача за Марк".

УЕФА отложи двубоя срещу Монако от вторник вечерта за днес от 19:45 часа българско време. По-късно днес полицията в Дортмунд ще даде пресконференция, на която се очаква да бъдат обявени повече подробности за трите експлозии, които засегнаха автобуса на Борусия на път от хотела за стадион "Сигнал Идуна Парк".

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С БОРУСИЯ ДОРТМУНД