Ливърпул спечели с 2:1 при визитата си на дебютанта в евротурнирите Хофенхайм в първа среща помежду им от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Така мърсисайдци взеха аванс преди реванша на „Анфийлд”, свършвайки си до голяма степен работата още в Германия.

Английският тим бе без бразилската си звезда Филипе Коутиньо. Официалната версия за отсъствието му е травма в гърба, а неофициалната е, че до края на трансферния прозорец може да премине в Барселона и затова не записва срещи в турнира.

Домакините получиха шанс да зарадват феновете си на „Рейн-Некар Арена” още в 12-ата минута, когато обаче хърватският нападател Андрей Крамарич пропусна дузпа, отсъдена за падане на Серж Гнабри след съприкосновение с Деян Ловрен.

Постепенно мърсисайдци започнаха да играят по-уверено и в 15-ата минута Мохамед Салах пропусна чисто голово положение, а 35-ата минута гостите все пак поведоха след прекрасно изпълнение на 18-годишния бранител Трент Александър-Арнолд от пряк свободен удар.

Три минути преди почивката Миньоле отрази удар на излезлия сам срещу него Серж Гнабри, а при добавката Сандро Вагнер прати топката в страничната греда, след което тя излезе в аут. Буквално в последните секунди на първата част Ловрен можеше да направи резултата 0:2, но ударът му с глава след центриране от корнер мина на сантиметри встрани от целта.

През втората част футболистите на Юрген Клоп контролираха нещата и пропуски направиха Роберто Фирмино и Мохамед Салах. В 49-ата минута гол на Гнабри от домакините бе отменен заради засада.

В 74-ата минута след фалцов удар на Джеймс Милнър и рикошет в тялото на норвежеца Хавард Нордвайт топката се озова за втори път във вратата на Оливер Бауман. Попадението бе записано като автогол на Нордвайт.

В 87-ата минута резервата Марк Ут върна един гол и надеждите на Хофенхайм за нещо повече в реванша на английска земя. В добавеното време германският тим пък можеше и да изравни, но Крамарич направи втория си голям пропуск в срещата, отправяйки неточен удар с глава.

Реваншът на "Анфийлд" е на 23 август (сряда) от 21:45 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ВСИЧКО ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!