Ливърпул победи Байерн с 3:1 в Мюнхен в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига и продължава напред след 0:0 в първия двубой.

Мачът в Германия не започна по най-атрактивния начин и в първите 25 минути двата тима можеха да се похвалят само с по един удар към съперниковата врата.

Садио Мане попари трибуните в 26-ата с гол, при който се справи с двама бранители и вратаря на Байерн за 1:0. Нойер можеше отново да извади топката от мрежата си десет минути по-късно, но отрази удар на Андрю Робъртсън. Байерн не се предаде и изравни резултата след пробив по десния фланг и остро центриране, при което Жоел Матип си вкара автогол за 1:1.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Ливърпул започна втората част с добра възможност за Мохамед Сахах, но силният му удар беше избит от Нойер. Гостите стигнаха до ценен втори гол в 69-ата минута, когато Върджил Ван Дайк се разписа за 2:1 след корнер и удар с глава.

Ливърпул тотално реши битката в Мюнхен след трети гол, дело на Садио Мане. Крилото се възползва от подаване на Салах и с летящ плонж наказа германците - 3:1.

В последните минути Байерн опита да направи загубата по-почетна, но така и не отправи повече от единствения си точен удар в срещата.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ