Ливърпул срази гостуващия Хофенхайм с 4:2 в реванша помежду им от плейофите на Шампионската лига и с общ резултат 6:3 влезе в групите на турнира. Германският тим пък ще продължи да играе в груповата фаза на Лига Европа в дебютния си сезон на европейската сцена.

Срещата на „Анфийлд” започна на високи обороти и още в началните минути гостите можеха да поведат в резултата, но преотстъпеният от Байерн Серж Гнабри пропусна от изгодна позиция, пращайки топката встрани от вратата на Миньоле.

Германският национал Емре Джан (10) даде начало на головия спектакъл след пас на Садио Мане. Последваха още два бързи гола, дело на Мохамед Салах (18) и отново на Джан (21) след пас на Фирмино, за да бъде убита интригата.

Треньорът на гостите Юлиан Нагелсман реагира и пусна в игра Марк Ут (28), който намали преднината на домакините, които значително намалиха оборотите и до края на първата част не паднаха други попадения.

След почивката Роберто Фирмино (63) възстанови разликата от три гола след перфектна контраатака и комбинация с Джордан Хендерсън. Сандро Вагнер (79) пък се разписа след центриране на Крамарич и оформи крайния резултат.

Жребият за груповата фаза на Шампионската лига е утре от 19:00 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ВСИЧКО ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!