ЛИВЪРПУЛ - ЛУДОГОРЕЦ 2:1
1:0 Марио Балотели (82), 1:1 Даниел Абало (90+1), 2:1 Стивън Джерард (90+3-дузпа)

Мачът по минути
1- svirkata.jpg Начало на двубоя.
3 - Светослав Дяков центрира в наказателното поле на Ливърпул, Стивън Джерард избива.
4 - Джерард центрира от пряк свободен удар отстрани на наказателното поле на Лудогорец, защитата на разградчани се справя в ситуацията и топката е изчистена в предни позиции.
5 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Александър Александров за нарушение срещу Рахийм Стърлинг. След изпълнението на фаула не се случи нищо опасно пред българската врата.
7 - Михаил Александров получава медицинска помощ след сблъсък със Стърлинг. Устната на българския национал е разкървавена след удара на съперника.
9 - Александров се завърна на теренa.
11 - Пробив на Алберто Морено отляво, играчът на домакините навлезе в наказателното поле и центрира, но изключително неточно и топката излезе в тъч.
12 - Първи корнер в мача, той в е полза на Ливърпул. Лалана центрира след късо разиграване, Михаил Александров успя да изчисти с глава.
18 - Центриране на Марселиньо, Минев се опита да върне топката към Безяк, но подаването му бе неточно.
18 - Този път Кайсара опита да подаде на Безяк в наказателното поле на английския гранд, но прекалено силно и неточно в аут.
20 - Първи корнер за Лудогорец в мача, Мисиджан центрира, Симон Миньоле лови топката.
23 - ОПАСНО! Първи момент, в който новият вратар на Лудогорец Милан Борян беше затруднен и трябваше да демонстрира качествата си. Балотели стреля, Александър Александров изби, топката обаче попадна право на крака на Джерард, чийто силен изстрел беше избит от Борян, след което и Рахийм Стърлинг отправи удар отблизо, отново отразен от стража на българите. Все пак беше и маркирана засада.
28 - ОПАСНО! Лудогорец претендира за дузпа! Марселиньо нахлу на скорост вляво в наказателното поле на Ливърпул и беше изблъскан с ръка от Деян Ловрен. Съдията от Словения Матей Юг остана безмълвен.
30 - ОПАСНО! Михаил Александров центрира остро пред Миньоле, Козмин Моци беше близо да засече топката, но Ловрен успя да я изчисти с глава в корнер.
32 - Марио Балотели се отчита с груби прояви. Звездата на два пъти влезе доста остро на играчи на Лудогорец, съдията му спестява жълт картон.
35 - Милан Борян спасява удар на Балотели.
35 - Морено също стреля, топката излиза в аут.
37 - Морено продължава да тормози играчите на Лудогорец, за късмет на разградчани този път няма опасност пред Боря.
38 - Далечен удар на Анисе от над 25 метра, но в аут.
39 - ОПАСНО! Инфарктна ситуация пред вратата на Лудогорец. Филипе Коутиньо успя да подаде на Хендерсън, който пусна към Адам Лалана в близост до Милан Борян, стражът на българския шампион отново се отчита с добра проява и запазва мрежата си суха.
39 - Центриране от корнер в наказателното поле на българите, Мамаду Сако засече с глава, пращайки топката на сантиметри над напречната греда.
45 - Безяк преодоля Ловрен, нахлу в наказателното поле на "мърсисайдци", но Сако се намеси решително, направи шпагат, като чукна топката в крака на словенския голмайстор и спечели аут.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.
-------------------------
46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
47 - Агитката на Лудогорец пее с пълно гърло българския химн. От трибуните на "Анфилд" ясно се чува "Мила Родино". Българските запалянковци надвикваха англичаните и преди почивката.
50 - Отлична намеса на Моци, който не позволи на Лалана да играе с топката пред вратата на Лудогорец, след като Балотели свали с глава към съотборника си, но звездата на българския тим притисна съперника с тяло, което националът на Англия само чакаше, за да падне на земята и да пробва да си изпроси дузпа.
53 - Моци този път греши, Хендерсън отне топката и подаде на Морено на левия фланг, но центрирането му беше избито.
54 - ОПАСНО! Джерард извежда Манкийо сам срещу Милан Борян, след като Мисиджан направи неуспешен опит да пресече подаването, последва силен изстрел на играча на Ливърпул, но за щастие на разградчани над вратата.
54 - ОПАСНО! Отличен пробив на Жуниор Кайсара отдясно, бранителят на Лудогорец стреля силно по диагонала от около 25 метра, Миньоле спаси.
54 - jalt.jpg Жълт картон за Кайсара, който спря непозволено Стърлинг край тъчлинията.
58 - Фалцов удар на Мисиджан, който насочи топката към далечния ляв ъгъл на вратата на Миньоле, топката обаче мина на няколко метра встрани от целта.
61 - Стърлинг нахлу в наказателното поле на Лудогорец и опита да подаде Балотели във вратарското поле, в последния момент Йордан Минев успя да избие.
65 - ОПАСНО! Марселиньо изпълни бързо тъч, хвърляйки топката към Безяк, който си я поведе и стреля силно, но малко над напречната греда в аут.
66 - "Искаме гол!", ехти от трибуните на "Анфилд".
67 - smqna.jpg Първа смяна. Адам Лалана е заменен от Фабио Борини.
68 - smqna.jpg Брендън Роджърс вкарва и Лукас Лейва, Коутиньо е изкаран от терена.
70 - ОПАСНО! Блестяща намеса на Милан Борян! Манкийо центрира към току-що появилия се Фабио Борини, който беше изпуснат от защитата на Лудогорец, но ударът му с глава беше избит виртуозно от новия вратар на българския шампион.
72 - БЕЗЯК УДРЯ ГРЕДА! Марселиньо изведе отлично съотборника си зад защитата на Ливърпул, словенецът стреля по диагонал и по земя, но топката срещна дясната греда на вратата на Миньоле, след което последва добавка на Йордан Минев в аут.
74 - smqna.jpg Първа смяна за Лудогорец, Даниел Абало влиза, Мисиджан напуска терена.
75 - Морено центрира, Хендерсън плонжира и засича с глава, топката преминава покрай целта.
76 - jalt.jpg Жълт картон за Йордан Минев.
82 - topka.jpg ГОООЛ! 1:0 за Лудогорец! Марио Балотели открива резултата с първото си попадение за английския гранд в евротурнирите. Хендерсън центрира в наказателното поле на българите, Балотели овладя топката между Моци и Анисе, успя да се обърне и с прекрасен диагонален удар прониза безпомощния в тази ситуация Милан Борян.
85 - smqna.jpg Георги Дерменджиев смяна Дяков с Фабио Ешпиньо.
86 - smqna.jpg Последна смяна за Лудогорец, Юнес Хамза вече е на терена, Безяк излиза.
86 - Балотели стреля, Борян изби, а при добавката Стърлинг не затрудни канадския национал.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+1 -
topka.jpg ГОООООЛ! ЛУДОГОРЕЦ ИЗРАВНЯВА - 1:1! ДАНИЕЛ АБАЛО НАКАЗВА ДОМАКИНИТЕ! Резервата хвърля в екстаз българската агитка, наказвайки Миньоле. Хамза изведе отлично испанеца зад защитата на Ливърпул, Абало преодоля стража на домакините и прати топката в мрежата му.
90+2 - ДУЗПА за Ливърпул! Спорно отсъждане на съдията Матей Юг, който посочи бялата точка след падане на Хави Манкийо. Реферът от Словения видя фаул на Милан Борян, което му беше достатъчно да посочи бялата точка. При ситуацията с грешка се отчете Александър Александров, който върна слабо топката към Борян, за да се стигне до падането на Манкийо.
90+2 - jalt.jpg Жълт картон за Милан Борян.
90+3 - topka.jpg ГОООЛ! 2:1 за Ливърпул! Стивън Джерард бележи хладнокръвно с точен изстрел в долния ляв ъгъл на Борян, стражът на българския шампион се хвърли вдясно.
90+4 - Край на мача. Лудогорец падна драматично на "Анфилд" - 2:1 за Ливърпул.

8______.jpg
ЛИВЪРПУЛ
: 22.Симон Миньоле, 6.Деян Ловрен, 17.Мамаду Сако, 18.Алберто Морено, 19.Хави Манкийо, 8.Стивън Джерард topka.jpg, 10.Фелипе Коутиньо (68 smqna.jpg 21.Лукас Лейва), 14.Джордан Хендерсън, 20.Адам Лалана (67 smqna.jpg 29.Фабио Борини), 31.Рахим Стърлинг, 45.Марио Балотели topka.jpg
Резерви: 1.Брад Джоунс, 3.Хосе Енрике, 4.Коло Туре, 21.Лукас Лейва, 30.Сусо, 9.Рики Ламбърт, 29.Фабио Борини
Треньор: Брендън Роджърс



22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ: 26.Милан Борян jalt.jpg, 80.Жуниор Кайсара jalt.jpg, 27.Козмин Моци, 15.Александър Александров jalt.jpg, 25.Йордан Минев jalt.jpg, 18.Светослав Дяков (85 smqna.jpg 8.Фабио Ешпиньо), 12.Абел Анисе, 7.Михаил Александров, 93.Върджил Мисиджан (74 smqna.jpg 17.Даниел Абало topka.jpg), 83.Марселиньо, 9.Роман Безяк (86 smqna.jpg 99.Юнес Хамза)
Резерви: 1.Емил Господинов, 16.Браян Ангуло, 8.Фабио Ешпиньо, 17.Даниел Абало, 23.Христо Златински, 88.Вандерсон, 99.Юнес Хамза
Треньор: Георги Дерменджиев

Ливърпул, стадион "Анфилд"
Съдия: Матей Юг (Словения)
Жълти картони: Александър Александров, Жуниор Кайсара, Йордан Минев, Милан Борян (Лудогорец)

ЕТО КАК ЗАПОЧНАХА ЛИВЪРПУЛ И ЛУДОГОРЕЦ:

liv_lud1.jpg


liv_lud.jpg


Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа