Ливърпул и Порто завършиха 0:0 на "Анфийлд" в реванша си от 1/8-финалите на Шампионската лига. Мърсисайдци обаче бяха спечелили убедително с 5:0 в първата среща и се класираха за следващата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Преди мача бе запазена минута мълчание в памет на починалия италиански национал и капитан на Фиорентина Давиде Астори.

Мениджърът на мърсисайдци даде шанс за изява на Адам Лалана в атака до Роберто Фирмино и Садио Мане, а на пейката остави голмайстора Мохамед Салах. Най-скъпият защитник в света Върджил ван Дайк също получи почивка, а в центъра на отбраната играха Деян Ловрен и Жоел Матип. Наставникът на гостите Серджио Консейсао пък остави резерва Ясин Брахими.

Срещата на „Анфийлд” се игра в спокойно темпо и без много сериозни голови положения. Садио Мане имаше изгодни ситуации за „червените” през първата част, но ударите му бяха неточни, а в 31-ата минута той нацели и напречната греда след комбинация с Джеймс Милнър, който също направи пропуск малко след това.

В началото на втората част Милнър пак бе близо до гола, но шутира покрай вратата. Порто отвърна с шут на Уорис. Нападателят от Гана преодоля Джо Гомес и стреля, но Кариус спаси. В 58-ата минута Фирмино се озова на добра позиция и изглеждаше, че няма как да бъде спрян, но Фелипе се намеси блестящо.

Четвърт час преди края Салах се появи в игра за домакините и веднага показа класата си, подавайки към Милнър, който нанесе удар с глава, но Касияс спаси. В 82-ата минута и самият египтянин опита късмета си, но отново испанският страж на гостите се намеси. Оливер Торес имаше възможност да донесе победа за престиж на „драконите”, но Ловрен блокира удара му.

В крайна сметка след нулевото равенство Ливърпул продължава с общ резултат 5:0 към 1/4-финалната фаза на турнира.  


ЛИВЪРПУЛ – ПОРТО 0:0
(в първия мач 5:0, общ резултат 5:0)

Ливърпул, „Анфийлд“
Съдия: Феликс Цвайер (Германия)

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА