Олимпик (Лион) стигна до 1:1 при визитата си на Шахтьор (Донецк) в украинската столица Киев и приключи на втора позиция в група „F“, класирайки се за 1/8-финалите на Шампионската лига.

Бившият нападател на родния гранд ЦСКА Жуниор Мораес (22) вкара първия гол в мача и даде преднина на домакините след пас на Исмайли. „Хлапетата“ обаче не се предадоха под силния снеговалеж над „Олимпийския стадион“ и успяха да изравнят след почивката с гол на Набил Фекир (65), възползвал се от асистенция на Мемфис Депай. До края „миньорите“ натиснаха в търсене на победата, но в крайна сметка не реализираха втори гол.

В другия мач от групата английският шампион Манчестър Сити обърна гостуващия Хофенхайм с 2:1. Мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола бе дал почивка на някои от титулярите, след като тимът си бе осигурил класирането за 1/8-финалите още преди тази среща. Изненадващо гостите от Германия поведоха с гол на хърватина Андрей Крамарич (16-дузпа). В добавеното време на първата част Лерой Сане (45+1, 61) изравни, а след почивката и донесе победата на домакините след асистенция на Рахим Стърлинг.

След тези резултати Манчестър Сити завърши първи в групата с 13 точки, Олимпик (Лион) остана втори с 8 точки и също продължава на 1/8-финалите, а Шахтьор финишира трети с 6 точки и ще продължи участие в Лига Европа. Хофенхайм приключи на последна позиция с 3 точки и отпада от евротурнирите.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ