Попълнете търсена ключова дума или фраза

Левандовски за Ливърпул: Ще бъде фантастично клане

https://blitz.bg/sport/shampionska-liga/levandovski-za-livrpul-shche-bde-fantastichno-klane_419419.html Blitz.bg/Sport

Те имат големи играчи, много бързина и креативност в атака, коментира Ариен Робен

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

Германският шампион Байерн ще се изправи срещу актуалния лидер в английската Висша лига Ливърпул в може би най-интригуващия сблъсък от 1/8-финалите на Шампионската лига, а голмайсторът на баварците Роберт Левандовски очаква „фантастично клане“ в тези срещи. Първата от тях е на 19 февруари (вторник) в Ливърпул на „Анфийлд“, а реваншът е на 13 март (сряда) в Мюнхен на „Алианц Арена“.

„Ще бъде едно фантастично клане. Напред Байерн, можем да го направим!“, написа лаконично Левандовски в „Туитър“ след днешния жребий в Нион.

Спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич е респектиран от лидера в Англия: „Те играят наистина добър футбол. Играят с подчертана борба тяло в тяло и настискат силно. Като футболист не съм играл там“.

„Страхотен сблъсък. Ливърпул е супер отбор, който направи супер развитие. Те имат големи играчи, много бързина и креативност в атака. Те са наистина единни. Атмосферата ще бъде превъзходна. Това е един супер жребий. За всеки играч е мечта да може да участва в такъв мач“, коментира пък Ариен Робен.

Близо 38 години феновете чакат този дуел в ШЛ/КЕШ. През април 1981 година за последно те спориха на полуфинал в КЕШ. Тогава мърсисайдци елиминират баварците благодарение на правилото за повече голове на чужд терен – 1:1 и 0:0. На финала „червените“ побеждават Реал (Мадрид) с 1:0 и печелят трофея.

През 2001 година съперниците си оспорваха Суперкупата на Европа и Ливърпул спечели с 3:2 след голове на Рийзе, Хески и Оуен. Янкер и Салихамиджич се разписаха тогава за баварците.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

Още по темата

Коментирай

1 Коментар