Една от легендите на Ливърпул и бивш капитан на тима Ливърпул Стивън Джерард защити решение в полза на големия враг Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи” елиминираха ПСЖ на 1/8-финалите в Шампионската лига след 3:1 в реванша на „Парк де Пренс, общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен. Третият гол на английския гранд в Париж бе от дузпа в добавеното време, отсъдена след разглеждане на спорна ситуация с ВАР.

„Правилата си са правила. Ние всички трябва да сме наясно и да ги уважаваме, защото правилата няма да се променят, особено по време на сезона. Слушайки някои официални лица, които коментират ситуацията, бе много интересно, защото те са категорични, че решението бе правилно и реферът бе прав”, коментира Джерард.

„Ако погледнете правилата, то това бе правилното решение. Именно това е причината за това ВАР да бъде толкова важен. Без него това щеше да бъде пропуснато и Манчестър Юнайтед щеше да отпадне. Това щеше да бъде прекрасно от гледна точка на феновете, но щеше да бъде несправедливо”, добави бившият халф на мърсисайдци.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/2019 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ