Победата на ЦСКА (Москва) с 2:0 над Бенфика в мач от Група „А“ на Шампионска лига не само запази шансовете на руския тим в битката за участие на 1/8-финалите, но и сложи край на една изключително негативна серия.

Триумфът на руските „армейци“ прекрати най-дългия период в историята на турнира на вратар без „суха мрежа“. Стражът на ЦСКА (Москва) Игор Акинеев трябваше да чака 11 години и общо 43 мача, за да не допусне гол в Шампионската лига. В статистиката не се отчитат мачове от квалификационните кръгове.

За последно той стори това на 1 ноември 2006 година, когато руският национал не позволи на Тиери Анри, Робин ван Перси и Арсенал да му отбележат гол при нулевото равенство на „Емирейтс“.

Срещу Бенфика 31-годишният Игор Акинфеев спаси удар на Елизеу през първото полувреме и такъв на Андре Алмейда през втората част, но през останалото време нямаше особено важна работа на терена.

„Естествено, че го поздравихме след мача. Всички момчета играха много стабилно в защита и не допуснаха пролуки за Бенфика, за да може Игор най-накрая да прекъсне черната серия“, призна треньорът на ЦСКА (Москва) Виктор Гончаренко.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА