Атлетико (Мадрид) срази у дома италианския първенец Ювентус с 2:0 на „Уанда Метрополитано“ в първи мач помежду им от 1/8-финалите на Шампионската лига. На този стадион ще се проведе и финалът на най-престижния европейски клубен турнир тази година. Защитниците Хосе Мария Хименес (78) и Диего Годин (83) шокираха "бианконерите" за пет минути и превърнаха в кошмар завръщането на Кристиано Роналдо в Мадрид, след като португалецът изкара 9 сезона в испанската столица с екипа на Реал.

Още в 8-ата минута Диего Коста получи жълт картон, който автоматично му донася наказание и го изважда от игра за реванша в Торино. Малко след това Кристиано Роналдо отправи мощен удар от фаул, но вратарят Ян Облак изби с една ръка.

Съперниците продължиха да играят равностойно и последваха пропуски на Леонардо Бонучи от гостите и Томас Партей и Антоан Гризман от домакините. В 27-ата минута Матиа де Шилио фаулира Диего Коста, но извън наказателното поле на Ювентус и след намесата на ВАР съдията Феликс Цвайер промени първоначалното си решение за дузпа, отсъждайки пряк свободен удар. Гризман шутира много добре, но Шчесни внимаваше и спаси.

До края на полувремето Пауло Дибала нанесе силен удар в 34-ата минута, но Облак го отрази, а в добавеното време и Томас Партей получи жълт картон, който му носи санкция за реванша в Торино.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Пет минути след почивката домакините направиха фрапантен пропуск след грешка на Джорджо Киелини. Антоан Гризман открадна топката и я подаде на Диего Коста, който след спринт излезе сам срещу Шчесни и шутира неточно в аут. Три минути след това Коке изведе Гризман, който се опита да прехвърли излезлия напред Шчесни, но полският вратар докосне топката и след това тя срещна напречната греда. Секунди по-късно Марио Манджукич игра с ръка в наказателното поле на Ювентус, но след разглеждането на ситуацията с ВАР бе преценено, че няма основание за отсъждане на дузпа. Алекс Сандро от гостите пък получи жълт картон и също ще пропусне реванша в Торино.

По-добрата игра на домакините доведе до гол 70-ата минута на резервата Алваро Мората, но след преглеждането на ситуацията с ВАР попадението не бе зачетено заради нарушение на нападателя срещу Киелини. Цвайер лично прегледа ситуацията преди да вземе решение.

Усилията на „дюшекчиите“ дадоха резултат и те поведоха в 78-ата минута, когато Лемар центрира от корнер, Алваро Мората стреля с глава и Марио Манджукич блокира удара, но след това Хосе Хименес прати топката във вратата за 1:0.

Пет минути след гола Атлетико удвои своята преднина след ново статично положение. При центриране от фаул в наказателното поле Годин леко закачи топката, а Манджукич не успя добре да изчисти. Тя се върна в Годин, който от малък ъгъл се разписа за 2:0.

Ювентус имаше шанс да върне един гол в 90-ата минута, когато Кристиано Роналдо комбинира с Федерико Бернардески и последният отправи силен удар, но отново Облак отчая нападателите на гостите. Бернардески центрира в наказателното поле на Атлетико в третата минута на добавеното време на срещата и Роналдо стреля с глава, но в аут. 

Реваншът в Торино е на 12 март.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ