Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е оптимист преди домакинството срещу Наполи, в което мърсисайдци трябва да запишат чиста победа, за да се класират за 1/8-финалите на Шампионската лига. Ако актуалният лидер във Висшата лига все пак допусне гол, ще трябва да спечели с две попадения разлика. При всякакъв друг резултат английският гранд ще остане трети в групата си и ще продължи участие в Лига Европа.

„Съзнахме веднага след края на мача ни с Наполи в Италия, че не играхме добре. В Белград не бе по-хубаво. При гостуването ни в Париж обаче се представихме добре, въпреки че загубихме. В Италия обаче сдадохме сигурна точка в самия край. У дома обаче играем уверено и трябва да сме още по-добри във вторник”, сподели Клоп на пресконференцията преди мача.

„Ако не се случи нищо специално с решенията на съдиите, то ние ще получим това, от което се нуждаем. Единственият начин обаче, който да стане, е да се представим на ниво. Имаме способността да се справим с това положение, в което се намираме. Сега имаме шанса да продължим напред, което е специално. Нужно е да направим вълшебна атмосфера, но това може да стане с играта ни. Трябва да се възползваме от предимството да сме домакини, макар да знаем, че ще бъде адски трудно. Запознати сме с вариантите, които ни устройват. Наполи е много силен отбор във всяка една фаза на играта. Защитава се като типичен италиански отбор, но е добър и на контраатака. За да вземе нещо обаче на „Анфийлд”, ще трябва да се направи нещо специално от тяхна страна. Ние също се защитаваме възможно най-добре. Наполи е в по-добрата позиция от нас, но ние трябва да сграбчим шанса, който ни се отдава”, добави германецът.

Ливърпул приема Наполи утре вечер от 22:00 часа, а в другия мач от групата Цървена звезда домакинства на ПСЖ.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ