Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изтъкна основното предимство на тима му срещу Порто в първия им мач от 1/4-финалите в Шампионската лига утре вечер от 22:00 часа българско време. Според германеца това е домакинството на мърсисайдци в тази среща, докато за „драконите“ важна роля щяла да играе мотивацията.

"Нашето развитие по отношение на евротурнирите е невероятно. Порто е труден съперник, но ние можем да използваме добрата форма, в която се намират момчетата в момента. Те разполагат с Икер Касийяс и всяка година са на върха в португалското първенство заедно с Бенфика. Мачът ще е много по-различен от този през миналата година. Тогава двубоят в Португалия бе много странен. Бяхме много ефективни. Порто започна добре, но след това ние вкарахме два или три гола на контраатака. Предимството ни утре е, че сме домакини. Предимството за тях е мотивацията от миналата година", заяви Клоп на пресконференция.

Двата тима се срещнаха в турнира и през миналия сезон, когато мърсисайдци спечелиха с 5:0 в Порто, а мачът на „Анфийлд“ завърши 0:0 и Ливърпул се класира за 1/4-финалите в най-престижния европейски клубен турнир.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ