Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) изненадващо загуби катастрофално у дома от ЦСКА (Москва) с 0:3 и завърши с резил в група „G“ на Шампионската лига. Мачът бе протоколен за домакините, които си бяха гарантирали първото място и класиране за 1/8-финалите, но допуснаха най-тежкото си поражение на свой терен в цялата история на надпреварата. Чалов (37), Шенников (43) и Сигурдсон (73) отбелязаха за убедителния успех руския гранд, който обаче приключи с участието си в евротурнирите, завършвайки последен в групата. В същото време Виктория (Пилзен) спечели с 2:1 у дома срещу Рома и завърши трети в групата заради по-добрите показатели в директните сблъсъци с ЦСКА. Така чешкият тим ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа.

Треньорът на „белия балет“ Сантиаго Солари даде почивка на титуляри като Серхио Рамос, Рафаел Варан, Лука Модрич и Гарет Бейл, а Хави Санчес и Хесус Вайехо получиха шанс за изява в центъра на защитата. В средата на терена пък възможност да блеснат имаха Иско и Винисиус Жуниор.

Домакините имаха инициативата в началото, но не създаваха голови положения. Чак в 18-ата минута Карим Бензема пропусна първата по-добра възможност след пас на Винисиус, който в 24-ата минута също не успя да се разпише срещу Игор Акинфеев. При добавката пък Марко Асенсио нацели греда.

Като гръм от ясно небе „кралете“ получиха два гола още преди почивката. Напълно неочаквано с оглед показаното до момента "армейците" поведоха в 37-ата минута, когато Чалов изскочи фронтално очи в очи с Тибо Куртоа и го преодоля за 0:1. В 43-ата минута същият Чалов изведе с пета Марио Фернандес, който центрира, а топка попадна у Шенников, разписал се за 0:2.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

На почивката Солари замени Бензема и пусна Гарет Бейл, а пропуски направиха Винисиус Жуниор и Иско. В 65-ата минута Бейл се хвана за глезена и на два пъти напусна играта, но все пак продължи и завърши мача.

Гостите шокираха Реал с трети гол в 73-ата минута, когато Сигурдсон овладя на ръба на наказателното поле и се разписа за 0:3. До края на мача Марко Асенсио в 86-ата минута  Иско в последната 90-а минута отправиха слаби удари.

Реал завърши първи в групата с 12 точки, а ЦСКА остана последен със 7 точки. Рома е на втора позиция с 9 точки, а Виктория (Пилзен) приключи трети със 7 точки и ще продължи да играе в Лига Европа.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ