СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболна среща между Лудогорец и Арсенал, информираха от пресцентъра на МВР. Мачът е от 21:45 часа на Национален стадион "Васил Левски".

От СДВР припомнят забранените за носене предмети - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща, полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Фенклубът на Арсенал в България организира за привържениците на отбора сборен пункт от 18:00 часа на пл. "Свети Александър Невски". Оттам ще тръгне, съгласувано със Столичната община, шествие към националния стадион с маршрут по ул. "15 ноември", бул. "Цар Освободител", пл. "Орлов мост", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Сектор "Г" на стадиона. По протежение на шествието феновете ще бъдат съпровождани от полицейски служители.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, и чадъри). Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата.

Ангажимент на служители на СДВР е охраната на гостуващите фенове.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 19:45 часа, допълват от СДВР.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА