Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо вкара и трите гола за успеха срещу Атлетико (Мадрид) с 3:0 и класира „бианконерите“ за 1/4-финалите на Шампионската лига с общ резултат 3:2 от двата мача. Така португалецът изравни големия си съперник на зеления терен Лионел Меси от Барселона по отбелязани хеттрикове в най-престижната европейска клубна надпревара. И двамата имат по 8 отбелязани хеттрика в турнира.

Роналдо е замесен директно в 77 гола от 77 мача във фазата на елиминациите на Шампионска лига – 63 гола и 14 асистенции. Португалецът има 124 гола в надпреварата, което е повече от реализираните попадения от Атлетико в турнира – 118. Кристиано Роналдо е вкарал 25 гола в 33 мача срещу „дюшекчиите“ във всички турнири.

„Трябваше да бъде специална вечер и беше. Това е манталитетът, от който ние имаме нужда в Шампионска лига. Вечерта беше специална не само заради головете, а заради отбора и невероятното представяне. Ние сме на правилния път. За това Ювентус ме купи, за да им помагам в магическите вечери, като тази. Атлетико е много труден съперник. Ние бяхме много силни и доказахме, че заслужаваме да продължим напред. Твърде е рано да говорим за финала. Нека правим стъпка по стъпка“, сподели Роналдо след историческия мач. За първи път в своята история "бианконерите" продължават напред, след като са загубили с 0:2 в първата среща.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ