Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Екзекуторът на Лудогорец по пътя към груповата фаза на Шампионската лига - МОЛ Види загуби с 1:2 от гръцкия АЕК, като около 50-ата минута изглеждаше, че унгарците ще загубят мача с разлика, но в последния четвърт час по чудо не стигнаха до равенство. Реваншът е на 28 август в Гърция.

Срещата започна равностойно, като в първите минути липсваха сериозни опасности и пред двете врати. Важен момент в мача се случи в 25-ата минута, когато нападателят на домакините Шаболш Хущи получи директен червен картон за влизане с бутоните напред. По-малко от десет минути след това Виктор Клонаридис се възползва от далечен удар на свой съотборник и неумела намеса на вратаря на МОЛ Види, за да довкара топката в мрежата му за 1:0. Домакините можеха да изравнят пет минути по-късно, но ударът с глава на Фиола бе спасен от вратаря. Последваха силни минути на АЕК, като Клонаридис и Манталос пропиляха удобни положения за втори гол.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+) 

В началото на втората част МОЛ Види поиска дузпа, а минути по-късно получи втори гол. Анастасиос Бакасетас изненада домакините с удар от границата на наказателното поле за 2:0. Гърците можеха тотално да решат всичко, но Клонаридис застъпи топката при бърза контраатака в 52-ата минута и пропиля 100%-ово положение за трети гол.

Интригата се завърна в 53-ата минута, когато реферът Джанлука Роки изгони и голмайстора Бакасетас с директен червен картон, а двата тима заиграха с по 10 души. Това доведе до намаляване на резултата в 68-ата минута, когато Лазович остана сам срещу вратаря на АЕК и го преодоля за 1:2, с което върна сериозно шансовете на тима си. След попадението играта стана още по-динамична, като топката често летеше опасно по посока и на двете врати. Четвърт час преди края Лоик Него с пропусна да изравни резултата с удар от границата на вратарското поле, но не уцели опразнената врата.

В други мачове от тази вечер от елиминациите в Шампионската лига:
Аякс - Динамо (Киев) 3:1
Йънг Бойс - Динамо Загреб 1:1