Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обяснимо беше на седмото небе от щастие след историческата първа победа за български клуб в групите на Шампионска лига - 1:0 над Базел. Успехът дойде след гол на Йордан Минев в 92-ата минута.

"Бях спокоен в този мач. Чувствах, че не може всеки път нещата да са срещу нас и в крайна сметка този път се получи. Това е патент на Лудогорец, лудите мачове само ние ги правим. Това е някаква карма, това не сме го измислили ние, казаха в Англия и в "Ню Йорк Таймс", започна Домусчиев след успеха.

"Очаквахме да вкараме гол в последната минута, даже си го говорихме с колегите. Най-интересното е, че го вкара човек, който може би никога не е вкарвал. Ако му се получаваше винаги, сигурно щеше да играе в Реал (Мадрид)", заяви с усмивка босът на българския шампион.

"Много хора казваха, че съм луд, че поставям луди цели, говорейки за второто място. Е, вижте сайтът на УЕФА. Там пише, че сме втори, поне може един кръг да се порадваме. Мачът в Базел няма да е никак лесен. Те със сигурност ще вземат мерки. Двубоят днес не ми хареса. За мен този мач бе крив. Преди червения картон бе страшен мач, но не можем да играем срещу затворени отбори", каза Домусчиев.

Относно червения картон на Серей Дие в 18-ата минута заради нарушение срещу Моци, босът коментира: "Гледах на повторение, чист червен картон, абсолютен червен, директен... Това български съдия нямаше да смее да го свири. По този начин счупиха крака на вратаря на Черно море преди няколко дни. Така е преценил съдията, така е свирил. Не може само нас да ни режат, понякога Господ е българин."

"Явно нашата съдба е такава, до последно държим в напрежение публиката. Днес на стадиона бяха феновете на Лудогорец, нямаше ги тези, които бяха дошли да гледат Кристиано Роналдо. Спрямо мача с Базел миналата година имаме подобрение, така че хората, които подкрепят Лудогорец са все-повече. Важно е защо стадионът е пълен. Няма играч на Базел, който да привлече голяма публика. Хората дойдоха заради Лудогорец", продължи Домусчиев.

"Имаше 7-8 скаути в ложата. Имаме 5-6 играчи, които са обект на внимание. Ако има добра оферта за клуба и играча, ще продаваме", каза бизнесменът.

"Няма нищо вярно в информациите, че искаме играчи от Румъния. Имаме eдин-два поста, на които смятаме, че трябва да има още по-добри футболисти, но не на всяка цена. В Базел има няколко играчи, които са много голяма класа, но не можем да си ги позволим", разясни Домусчиев, който е предупредил футболистите си да престанат с грешките в "А" група, тъй като ако не защитят тилата си, догодина няма да бъдат в Шампионска лига - "Има такава опасност. Водят ни със 7 точки, а това не е малко. Има голям риск за нас ЦСКА да е шампион, а не ние, и догодина да гледате ЦСКА в евротурнирите."

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа