Челси спечели с класиката 4:0 при визитата си на дебютанта този сезон Карабах в среща петия кръг на група „C” и се класира предсрочно за 1/8-финалите на Шампионската лига.

Английският шампион контролираше тотално случващото се на Олимпийския стадион в Баку. Играчите на Антонио Конте получиха право да изпълнят дузпа в 21-ата минута, когато Рашад Садиков спря откъсващия се сам срещу вратаря Вилиан и получи директен червен картон. Еден Азар бе точен от бялата точка и даде аванс на „сините” от Лондон, чиято задача бе допълнително улеснена от факта, че имат числен превес на терена.

В 36-ата минута бразилецът Вилиан удвои аванса на гостите след асистенция на Еден Азар и този резултат остана непроменен до края на първата част.

След почивката в 67-ата минута гол на лондончани бе отменен заради засада на Аспиликуета, а 73-ата минута Сеск Фабрегас реализира дузпа и направи все пак преднината им класическа. Малко след това домакините отправиха първия си точен удар в срещата. Пет минути преди края на редовното време Вилиан с мощен удар оформи крайния резултат.

С третия си успех в групата Челси излезе начело с 10 точки преди срещата на Атлетико и Рома в Мадрид по-късно. „Сините” със сигурност не могат да бъдат изместени от някое от първите две места и в последния кръг приемат Атлетико (Мадрид) с опция да се борят за крайната победа в групата. Карабах остава последен с 2 точки в актива си, а в последния кръг гостува на Рома.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА