Изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке сподели, че потвърдените от полицията три експлозии са били опит за атентат срещу автобуса на тима. 57-годишният шеф на „жълто-черните” е много притеснен след инцидента, изпочупил стъклата на возилото и наранил ръката на испанския защитник Марк Бартра, който бе закаран в болница.

„Беше направен опит за атентат с взривно вещество върху автобуса на тима. Целият отбор е в шок. Такива моменти не се забравят толкова лесно. Надявам се, че отборът ще бъде в състояние да е достатъчно конкурентноспособен утре на терена. В такава кризисна ситуация всички феновете на Борусия трябва да се подкрепяме”, коментира Вацке пред немската телевизия Sky след инцидента.

"Една от експлозиите беше точно до нашия треньор Томас Тухел. Той е в шок. Всички са потресени от случилото се. Няма да разкрием местоположението на тима с цел да гарантираме безопасността на футболистите", допълни шефът на вестфалци.

„Седях си пред телевизора и чух експлозия. Беше толкова шумно и си помислих, че започва война”, споделя очевидец на инцидента.

От полицията засега не потвърждават, че става дума за атентат или някакво преднамерено нападение срещу Борусия (Дортмунд) от фенове на други отбори.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА