Мощна британска инвазия очаква испанската столица Мадрид идния уикенд. На 1 юни на "Уанда Метрополитано" Ливърпул и Тотнъм ще спорят за това кой да бъде номер 1 на континента, а феновете им вече тръпнат в очаквана и организират пътуването до Испания.

Справка през няколко портала за настаняване показва, че истинският печеливш още преди изиграването на мача са хотелиерите в Мадрид, като на някои места цените на нощувките са скочили 50 пъти.

Петзвездните хотели в града ще настаняват срещу 6000 евро за двойна стая, а лошото за хората с по-скромен бюджет е, че близо 94% от местата за нощувки вече са заети.

Все пак околностите на Мадрид може да се окажат спасение за британците, тъй като на 40-50 километра от столицата се предлагат стаи със собствена баня за 40 евро на нощ.

Над 1000 доброволци вече са се записали и ще помагат при организацията на финала, банките в града ще са с удължено работно време в петък, а на по-големите площади в града ще бъдат инсталирани видео стени и осигурен безплатен интернет за феновете.

Експерти оценяват, че финалът на Шампионската лига ще налее около 60 милиона евро в икономиката на Мадрид само за един уикенд.