Бешикташ завърши 1:1 като домакин срещу Монако в среща от четвъртия кръг и допусна първа грешка в група „G” на Шампионската лига.

Френският шампион имаше шанс да поведе в 15-ата минута, когато Тома Лемар отправи опасен удар с глава, но вратарят на домакините Фабри спаси първото по-сериозно положение пред една от двете врати.

В добавеното време на първата част „монагаските” шокираха турския гранд, след като Рони Лопеш (45+1) бе точен за 0:1 след извеждащо подаване на Жоао Моутиньо.

Домакините реагираха бързо след почивката и Ченк Тосун (54-дузпа) изравни, след като бе отсъдена дузпа за нарушение срещу Рикардо Куарешма. До края на мача и двата тима търсеха усилено трите точки, но така и стигнаха до нови попадения. В добавеното време на срещата Кейта Балде от гостите излезе на чудесна позиция, но ударът му бе отразен с вещина от испанския страж Фабри.

След равенството Бешикташ остава лидер с 10 точки и ще се класира за 1/8-финалите, ако по-късно тази вечер РБ Лайпциг спечели при визитата си на Порто. Монако е на дъното с 2 точки и има само математически шансове за второто място, което също дава правото на участие в следващата фаза на турнира.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА