Ювентус приема Монако в първи четвъртфинал на Шампионската лига, а треньорът на „Старата госпожа“ Масимилиано Алегри е изправен пред дилемата дали да пусне в титулярния състав Андреа Пирло, който се завърна след лечение на контузия. 35-годишният халф не е играл, след като получи разтежение срещу Борусия (Дортмунд) преди седем седмици.
 
„Бианконерите“ няма да могат да разчитат и на Пол Погба. Затова Алегри може да се принуди да пусне Пирло, който да дава добри топки за нападателите Карлос Тевес и Алваро Мората за атаките срещу неособено стабилната защита на Монако. „Монегаските“ вече надминаха очакваният към тях, достигайки до таза фаза, а тимът на Леонардо Жардим се научи да извлича позитиви от позицията си на аутсайдер в мачовете от Шампионската лига.
 
Жереми Тулалан попадна в групата на Монако за мача в Торино, въпреки че получи контузия на бедрото при победата с 3:0 над Каен в петък. Очаква се атаката на „червено-белите“ да бъде водена от българския нападател Димитър Бербатов. Както е известно, Бербо беше близо до трансфер в „Старата госпожа“ през лятото на 2012 г., но тогава предпочете да остане в Англия и подписа с Фулъм.
 
КАКВО КАЗАХА ТРЕНЬОРИТЕ
Масимилиано Алегри (Ювентус): „Нашата цел е да продължим напред. За мен няма значение дали ще се класираме за полуфиналите с общ резултат 1:0 или 1:1. Мачът с Монако може да се окаже много скучен, но за мен най-важното е да не получим гол на нашия стадион. Очаквам много по-труден двубой, отколкото срещу Борусия (Дортмунд). Това са два различни отбора, а „монегаските“ допускат по-малко голове от Борусия. Нуждаем се от търпение и мъдрост в играта. Според мен Монако заслужено е на четвъртфиналите.“

Леонардо Жардим (Монако): „Според мен Ювентус е по-добър отбор от Арсенал, тъй като успя да се класира за тази фаза. Съперникът е фаворит заради качествените и опитни футболисти в състава си. Ще подходим с респект и предпазливост, но ще заложим на традиционния си стил. Вярвам, че можем да преодолеем това предизвикателство. Имаме добър колектив, играем много организирано, а всичките ми играчи знаят какво да правят във всяка ситуация.“
 
 
Днес от 21:45 часа
ring.bg.jpg
Торино, „Ювентус Стейдиъм“
Съдия: Павел Краловец (Чехия)
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ювентус: Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Стефан Лихтщайнер, Роберто Перейра, Клаудио Маркизио, Артуро Видал, Патрис Евра, Алваро Мората, Карлос Тевес
Контузени: Пол Погба, Мартин Касерес, Лука Мароне, Ромуло (Ювентус)
Под въпрос: няма
Наказани: няма
 
Монако: Даниел Субашич, Фабиньо, Рикардо Карвальо, Аймен Абденур, Лейвин Курзава, Жереми Тулалан, Джофри Кондогбия, Набил Дирар, Жоао Моутиньо, Антони Мартиал, Димитър Бербатов
Контузен: Ласина Траоре
Под въпрос: Тиемуе Бакайоко
Наказани: няма
 
Баланс между двата отбора: 2 мача, 1 победа за Ювентус, 1 победа за Монако, г.р. 6:4
Ювентус срещу френски отбори: 22 мача, 13 победи, 4 равенства, 5 загуби, г.р. 41:22
Монако срещу италиански отбори: 11 мача, 3 победи, 2 равенства, 6 загуби, г.р. 10:20
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Ювентус загуби само един от последните си шест мача срещу френски съперници (3 победи и 2 равенства).
* „Бианконерите“ нямат поражение като домакин на френски отбори (10 победи и две равенства).
* Монако вкара само два гола в шестте си гостувания в Италия.
* Ювентус е играл четвъртфинал на Шампионската лига в осем случая. В пет от тях „Старата госпожа“ продължава напред, но беше елиминиран в последните три случая (от Ливъруп, Арсенал и Байерн).
* Монако спечели само един от четирите четвъртфинални мача в турнира (2 равенства и една загуба), но винаги продължаваше напред.
* Тимът на Леонардо Жардим вкара само седем гола в Шампионската лига през този сезон, пет по-малко от Ювентус.
* Даниел Субашич (Монако) и Джанлуиджи Буфон (Ювентус) са вратарите с най-много спасявания в турнира. Субашич е с 24, а Буфон с 20.
* Нападателят на „бианконерите“ Карлос Тевес вкара шест гола за осем мача в Шампионската лига този сезон. В предишните си 33 двубой в турнира той имаше шест попадения.

Всичко от Шампионската лига - ТУК
Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК