Байерн срази у дома ПСЖ с 3:1 в последния и за двата тима мач от група "B" на Шампионската лига. Така баварците взеха частичен реванш за поражението си с 0:3 в Париж по-рано през сезона, но все пак останаха втори в крайното класиране на групата, в която и двата отбора завършиха с по 15 точки.

Баварците поведоха в началото с гол на Роберт Левандовски (8) след пас с глава на Кингсли Коман зад защитата на гостите. Парижани владееха повече топката, но домакините спокойно изчакваха своя шанс и удвоиха аванс си чрез Корентен Толисо (37) с глава след центриране на Хамес Родригес.

В началото на втората част футболистите на Унай Емери се активизираха и Килиан Мбапе (50) намали след пас на Единсон Кавани. Домакините обаче възстановиха преднината си от два гола благодарение на французина Корентен Толисо (69). Той се разписа след подаване на своя сънародник Кингсли Коман, който преди това надбяга Даниел Алвеш по лявото крило. До края на срещата защитата на парижани действаше по-стабилно и не допусна други попадения. В последната минута удар на Мбапе бе спасен от Свен Улрайх.

Селтик пък отстъпи у дома на Андерлехт с 0:1, но заради успеха си с 3:0 в Белгия по-рано финишира трети в групата и ще участва напролет в 1/16-финалите на Лига Европа. Победата за белгийския шампион в Глзагоу дойде след автогол на Йозо Шимунович в 62-ата минута. "Детелините" така и не успяха да изравнят до края на мача. В крайна сметка и двата тима прикллючиха с по три точки в групата.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА