Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Барселона постигна труден успех с 1:0 срещу Манчестър Юнайтед в първия четвъртфинал от Шампионската лига. Единственото попадение в мача падна в 12-ата минута и бе дело на Люк Шоу, който си вкара автогол.

По този начин каталунците записаха първи успех в Англия срещу "червените дяволи" от петия си опит (1 победа, 2 равенства, 2 загуби). 

Така реваншът все пак остава отворен, а той е само след седмица на "Камп Ноу".

Двубоят на "Олд Трафорд" започна с леко предимство на гостите от Испания, а първата по-сериозна ситуация доведе и до гол.

Меси центрира великолепно за Луис Суарес, който стреля с глава, а топката рикошира в Люк Шоу и влезе във вратата на Давид де Хеа от малък ъгъл. Първоначално попадението бе отменено, но след намеса на ВАР то бе зачетено, а играта подновена с център.

Постепенно домакините показаха добра реакция и след гола заиграха доста по-агресивно, печелейки голяма част от двубоите в центъра. 

При едно единоборство пък Крис Смолинг разби носа на Лео Меси. Аржентинската звезда веднага получи медицинска помощ и успя да се върне в игра.

В 29-ата минута "дяволите" поискаха дузпа чрез Скот Мактоминей, но съдията бе категоричен, че такава няма.

Така се стигна до второто най-чисто положение за първата част, а при него Коутиньо отправи много хубав шут, който обаче бе спасен прекрасно от Де Хеа.

Почивката дойде при резултат 0:1. 

Второто полувреме започна доста равностойно, като домакините бяха тимът, който се опитваше да прилага висока преса, търсейки грешка от противника.

Най-чистата ситуация за гол се отвори в 65-ата минута пред Луис Суарес. Уругваецът се освободи добре в наказателното поле и стреля, но край страничната греда.

В следващите минути играха се укроти и се водеше предимно в центъра на терена, като чисти голови положения липсваха. 

В края на самия двубой играчите на Оле Гунар Солскяер позагубиха от енергията си, а Барселона се възползва от това, контролирайки спокойно събитията на терена. 

В крайна сметка каталунците излязоха победител от двубоя, запазвайки крайното 1:0.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ