Барселона победи Ювентус с 3:0 в първа среща от група "Д" на Шампионската лига. 

Първото полувреме премина с очакван натиск на домакините, които задържаха повече топката на "Камп Ноу", но гостите отвърнаха с повече и по-опасни контра атаки, в които можеха да открият резултата.

Барса се отчете с пропуски на Луиос Суарес и Дембеле, а Лионел Меси успя да пробие италианската обрана в края на първата част. Аржентинецът вкара първия си гол в четвъртия си мач срещу Джанлуиджи Буфон, след като комбинира със Суарес и прати топката в обратния на италианския страж ъгъл.

Аржентинецът удари и дясната гредата на вратата на Буфон в 50-ата минута след удар от границата на наказателното поле. Минути по-късно обаче Иван Ракитич довкара отбит от защитник удар на Меси за 2:0. Звездата на Барса направи резултата класически в 69-ата минута в повторение на първия си гол в срещата, а попадение на Луис Суарес пък бе отменено в 79-ата минута заради засада.

В другата среща от групата Спортинг Лисабон победи Олимпиакос с 3:2 като гост. Попаденията бяха дело на Думбиа (2'), Мартинс (13') и Фернандеш (43') през първата част. Пордо пък заби два късно гола в 90-ата и 94-ата минута, но те не стигнаха за нещо повече от почетна загуба.

Следващите срещи от групата са на 27 септември, когато Спортинг и Барса ще спорят за първата позиция, а Ювентус ще търси успех срещу аутсайдера Олимпиакос.

РЕЗУЛТАТИ, СЪСТАВИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПОНСКА ЛИГА