Карабах се класира за първи път в историята за груповата фаза на Шампионската лига и донесе огромна радост на всички фенове в Азербайджан, които досега не са гледали отбор от родината им в този етап от надпреварата. Шампионът на тази страна загуби с 1:2 при визитата си на датския първенец ФК Копенхаген в реванша от плейофите, но с общ резултат 2:2 и повече голове на чужд терен си осигури място в груповата фаза на най-престижната европейска клубна надпревара.

Домакините имаха инициативата през първата част, но едва в края й стигнах до гол, дело на Федерико Сантандер (45) след асистенция на словака Жан Грегуш.

След почивката гостите от Агдам стигнаха до така скъпоценния изравнителен гол чрез Дино Ндлову (63), възползвал се от подаване на албанеца Анси Аголи. Датският шампион бързо си върна преднината с попадение на Андрия Павлович (66) след пас на Петер Анкерсен, но до края на срещата не успя да стигне до трето попадение, с което да елиминира съперника.

Така в крайна сметка Карабах се класира за групите на Шампионската лига, а ФК Копенхаген ще играе в груповата фаза на Лига Европа.   

Жребият за груповата фаза на Шампионската лига е в четвъртък от 19:00 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ВСИЧКО ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!