Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Аякс пречупи коравия АЕК (Атина) с 3:0 на своя "Амстердам Арена". В герои за "евреите" се превърнаха аржентинският национал Нико Таляфико (46, 90+1) и Дони ван де Бек (77).

Срещата започна с очакван домакински натиск от Аякс, като те контролираха топката в голяма част от времето, но така и не създадоха по-сериозни положения за гол през първата част.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Второто полувреме обаче започна ударно за "евреите", които взеха преднина още преди да е изтекла и минута игра. Голмайстор бе арженският национал Нико Таляфико, който бе намерен от Давид Нереш в наказателното поле и завърши брилянтно - 1:0.

Аякс продължи да натиска своя съперник през втората част, търсейки втори гол и бе близо до него в 58-ата минута, когато Таляфико отклони страхотно центриране, но Баркас показа страхотен рефлекс и спря сигурен гол.

В 67-ата минута гол на Ван де Бек бе отменен, но повторенията показаха, че решението на съдията е правилно, тъй като нападателят бе в засада.

Все пак логичното се случи 10 минути по-късно, когато отново Ван де Бек вкара, но този път голът бе зачетен и резултатът стана 2:0.

В добавеното време Таляфико вкара най-красивото попадение в мача, като прехвърли впечатляващо вратаря на гърците, оформяйки крайното 3:0.

Така Аякс повежда класирането в Група "Е" от груповата фаза на Шампионската лига с 3 точки, но това може да се промени само след няколко часа, тъй като Байерн и Бенфика тепърва имат да изиграят своята среща от същата група.  

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/19