Дебютантът този сезон Карабах завърши 0:0 в Баку с финалиста от 2016 година Атлетико (Мадрид) в среща от група "С" на Шампионската лига.

Очаквано за повечето специалистите гостите доминираха още от самото начало, но срещнаха сериозен отпор от страна на домакините. В 27-ата минута Яник Ферейра Караско излезе сам срещу вратаря Ибрахим Шехич, който обаче изби топката в корнер. Това той направи и в 39-ата минута, когато Антоан Гризман се измъкнал от защитниците след пас на Кевин Гамейро. Домакините нямаха нито един точен удар през първата част.

След почивката в 53-ата минута Антоан Гризман рализира гол, който обаче бе отменен заради засада. В 64-ата минута Енрике от Карабах имаше добра възможност, но не уцели добре топката. Домакините останаха в намален състав в 75-ата минута, когато Ндлову получи втори жълт картон за симулация и беше изгонен.

В 84-ата минута дойде най-спорното положение в срещата, след като Фернандо Торес беше изблъскан в наказателното поле на домакините и пропусна при удара си. Съдията прецени, че няма основания да отсъди дузпа.

След равенството Атлетико е трети в групата с 2 точки, а Карабах остава на дъното с една точка. В другия мач тази вечер лидерът Челси ще посрещне втория Рома.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА