Атлетико (Мадрид) се изправя срещу Реал (Мадрид) за седми път в рамките на този сезон. Този път срещата е от четвъртфиналите на Шампионската лига. „Дюшекчиите“ не допуснаха загуба от градския съперник в предишните шест срещи (4 победи и 2 равенства) през настоящия шампионат, но сега предстоят най-важните сблъсъци с „белия балет“. „Червено-белите“ ще опитат да вземат реванш за загубата на финала на Шампионската лига през миналия сезон, когато водеха в резултата в добавеното време на мача, но допуснаха изравняване и след това загубиха в продълженията с 1:4.
 
В началото на сезона тимът на Диего Симеоне спечели Суперкупата на Испания след победа с 1:0 и равенство 1:1 с отбора на Карло Анчелоти. „Дюшекчиите“ спечелиха и двата мача за първенство с градския съперник 2:1 и 4:0. Освен това „червено-белите“ отстраниха „белия балет“ в 1/8-финалите на Кралската купа след успех с 2:0 и равенство 2:2. Балансът е повече от добър за Атлетико, но в тима още не могат да преглътнат, че загубиха най-важния двубой - финала в Шампионската лига от миналия сезон, и сега ще търсят отмъщение.
 
Треньорът на Атлетико Диего Симеоне вече обяви, че Ян Облак ще бъде на вратата срещу Реал (Мадрид), а атаката ще бъде водена от Марио Манджукич, който се възстанови от контузия на глезена. Хърватинът, който има пет гола в осем мача в турнира през този сезон, ще замени в стартовия състав Фернандо Торес и ще си партнира с Антоан Гризман. За първи път през сезона Реал (Мадрид) няма контузени ключови футболисти. Гарет Бейл, който пропусна мача с Ейбар (3:0), попадна в групата за дербито с „дюшекчиите“.
 
КАКВО КАЗАХА ТРЕНЬОРИТЕ
Диего Симеоне (Атлетико Мадрид): „Аз не превъртам часовника назад и не гледам минали мачове, тъй като ни предстои съвсем нов и различен двубой. Това е четвъртфинал, което е съвсем различно ниво от финал в Шампионската лига. Излизаме срещу силен съперник, който в първенството демонстрира невероятна форма. Не е нужно да казвам, че Реал (Мадрид) играе прекрасно в Шампионската лига.“
 
Карло Анчелоти (Реал Мадрид): „Мачовете със Симеоне са чест и проблем. Очаквам равностоен двубой. Шансът ни да продължим напред е 50%. Две равенства може да са достатъчни за класиране на полуфиналите. Затова не сме обсебени от идеята за победа над Атлетико. Мечтаем да спечели трофея за 11-и път. Роналдо може да се окаже разликата между двата отбора, тъй като сега играем по-бързо, а това му отваря повече възможности пред вратата на съперника.“
 
 
Днес от 21:45 часа
1_33.jpg
Мадрид, „Висенте Калдерон“
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Атлетико (Мадрид): Ян Облак, Хуанфран, Миранда, Диего Годин, Хесус Гамес, Арда Туран, Тиаго, Марио Суарес, Коке, Антоан Грисман, Марио Манджукич
Контузени: няма
Под въпрос: Раул Гарсия
Наказани: няма
 
Реал (Мадрид): Икер Касияс, Даниел Карвахал, Серхио Рамос, Пепе, Марсело, Тони Кроос, Лука Модрич, Хамес Родригес, Гарет Бейл, Карим Бензема, Кристиано Роналдо
Контузени: Алваро Медран, Абнер
Под въпрос: Сами Кедира, Фабио Коентрао
Наказани: няма
 
Баланс между двата отбора в Европа: 4 мача, 1 победа за Атлетико (Мадрид), 3 победи за Атлетико (Мадрид), г.р. 4:8
Атлетико (Мадрид) срещу испански отбори в Европа: 15 мача, 7 победи, 3 равенства, 5 загуби, г.р. 23:18
Реал (Мадрид) срещу испански отбори в Европа: 16 мача, 9 победи, 4 равенства, 3 загуби, г.р. 36:16
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Атлетико (Мадрид) загуби само един път (след продължения) в последните си осем мача срещу Реал (Мадрид) във всички турнири (4 победи и 3 равенства).
* „Дюшекчиите“ вкараха един гол във всеки от досегашните си четири мача срещу „белия балет“ в Европа.
* Реал (Мадрид) само един път е играл четвъртфинал в КЕШ/ШЛ срещу испански съперник – победа с 8:0 като домакин на Севиля и 2:2 в реванша през сезон 1957/58.
* „Кралският клуб“ загуби само един от последните си седем мача срещу испански отбори в Европа (4 победи и 2 равенства).
* Атлетико (Мадрид) само веднъж е мерил сили с испански тим на четвъртфинал в Шачпионската лига. Това беше през миналия сезон, когато елиминира Барселона след 1:1 като гост и победа с 1:0 у дома.
* „Червено-белите“ нямат домакинска загуба срещу испански съперник в евротуртирите (5 победи и едно равенство), като в четири от тези мачове не допусна гол.
* Реал (Мадрид) реализира 21 попадения в турнира през този сезон. Само Байерн има повече (23).
* От друга страна тимът на Карло Анчелоти е допуснал шест попадения във вратата си, като само ПСЖ има по-лош показател от четвъртфиналистите (10). Атлетико (Мадрид) е получил четири гола през този сезон в Шампионската лига.
* „Белият балет“ е вкарал пет гола с глава в турнира през този сезон, но „дюшекчиите“ не са допуснали такова попадение до момента.
* Кристиано Роналдо участва в четири от последните пет гола на Реал (Мадрид) в Шампионската лига (три попадения и една асистенция). Португалецът има 23 удара към противниковите врати през този сезон в турнира и е на първо място в класацията по този показател.

Всичко от Шампионската лига - ТУК

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК