Атлетико (Мадрид) победи у дома Рома с 2:0 в среща от петия кръг на група "C" в Шампионската лига и запази минималната си надежда, че може да се пребори за втората позиция и класиране на 1/8-финалите в турнира.

И двата тима се хвърлиха в атаки още от самото начало, но не създаваха чисти голови положения. Гостите комбинираха спокойно и бяха по-опасни през първата част. Малко преди почивката Аугусто Фернандес вкара гол за домакините, но съдията бе отсъдил преди това нарушение за игра с ръка.

След почивката „дюшекчиите” заиграха по-активно, но въпреки това „вълците” първи бяха на път да вкарат гол. В 64-ата минута Раджа Наинголан уцели страничния стълб на вратата, пазена от Ян Облак.

Симеоне пусна в игра Кевин Гамейро и испанците заиграха с трима чисти нападатели, а това даде резултат. В 69-ата минута Антоан Гризман реализира красив гол за 1:0.

В 83-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Бруно Перес беше изгонен за втори жълт картон. Две минути по-късно Кевин Гамейро удвои аванса на домакините и сложи точка на спора.

След успеха си “дюшекчиите” имат 6 точки, докато “вълците” са с 8. Лидер и сигурен 1/8-финалист е Челси с 10 точки. В последния кръг на 5 декември Атлетико гостува на Челси и трябва да търси задължителна победа в Лондон, като в същото време ще се надява Рома да не спечели у дома срещу Карабах.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА