Атлетико (Мадрид) започна участието си в новия сезон на Шампионската лига, след като записа обрат и спечели с 2:1 при визитата си на Монако в първия им мач от група “А”. В другата среща от тази група Борусия (Дортмунд) победи с 1:0 при визитата си на Брюж.

Най-скъпата покупка в историята на испанския тим Тома Льомар, който през лятото дойде в Мадрид от Монако, се появи в игра срещу бившите си съотборници като резерва след почивката.

И трите попадения в срещата бяха реализирани през първата част. Самюел Грандсир (18) даде аванс на домакините след грешка в противниковата отбрана, въпреки че гостите бяха по-активни в началните минути. Това бе първи негов гол с екипа на тима от Княжеството.

„Дюшекчиите“ имаха инициативата и Диего Коста (32) изравни след пас на Антоан Гризман с първия си гол за сезона. В самия край на полувремето Хосе Хименес (45+1) с глава донесе успеха на испанския тим, чийто треньор Диего Симеоне изгледа двубоя от трибуните на “Луи II”, след като още изтърпява наказание от миналия сезон.

През второто полувреме гостите намалиха оборотите и разиграваха спокойно, а „монагаските“ действаха много припряно в атака и стигнаха само до няколко корнера, но след нито един от тях не създадоха опасност за гол. Фалкао и Джибрил Сидибе отправиха неточни удари над вратата на “дюшекчиите”, които заслужено си тръгнаха с трите точки от Княжеството.

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/19