Воденият от Станимир Стоилов Астана победи у дома шотландския първенец Селтик с 4:3 в реванша от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Казахстанският шампион обаче отпадна с общ резултат 4:8, след като бе загубил с 0:5 в първата среща. Така Астана ще продължи участието си в групите на Лига Европа.

„Детелините” имаха контрол върху събитията на терена в началото, но в 26-ата минута след удар на Дмитрий Шомко се стигна до автогол на Кристофер Айер за 1:0. Радостта на домакините бе кратка, тъй като Скот Синклеър (34) бързо изравни след пас на Макгрегър.

Веднага след почивката играчите на Мъри Стоилов нанесоха двоен удар срещу позадрямалата отбрана на гостите. Серикжан Мужиков (48) и Патрик Твумаси (49) след асистенции на Шомко и Кабананга дадоха аванс от два гола на домакините. Патрик Твумаси (69) се разписа за 4:1 след нов пас на Кабананга и даде надежди на феновете, че чудото за обрат е възможно.

Оливие Нтчам (80) след подаване на Армстронг обаче сложи край на всички мечти за първенеца на Казахстан, а Лейг Грифитс (90) оформи крайния резултат след асистенция на израелеца Нир Битон.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ВСИЧКО ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!